top of page
Amissa.png

Amissa, 100 jaar Limburgse volksgeschiedenis vertolkt in een spannend familiedrama
Voorstellingen met 180°-beleving van 24 t/m 27 november in de kerk van Meterik

Vrijwilligers, muzikanten, toneelspelers, zangers, dansers en filmamateurs maken zich op voor het grootste muziekspektakel dat tot nu toe ooit vertoond is in Meterik. Op 24, 25, 26 en 27 november worden er zes voorstellingen gegeven van 'Amissa' in de kerk van Meterik, waarvan bijna 2000 gasten kunnen genieten.

Meer dan 100 muzikanten, acteurs, dansers en figuranten maken samen Amissa

Amissa vertolkt 100 jaar Limburgse volksgeschiedenis in een spannend familiedrama. Aan de voorstelling doen meer dan 100 muzikanten, acteurs en figuranten mee. De muziek tijdens de voorstelling wordt verzorgd door het fanfareorkest en het percussie-ensemble van muziekvereniging Concordia Meterik, met daarnaast een combo bestaande uit onder anderen Maurice van Dijk (basgitaar), Koen Muysers (gitaar) en Bas Jenneskens (keyboard) en Sjuul Joosten (drums). Als zangsolisten treden tijdens de voorstelling op: Marloes Nogarede, Jolanda Versteegen, Sanne Hesen en Guus Jacobs. De overige zang wordt verzorgd door een speciaal projectkoor onder leiding van Roel Verheggen. Hoofdrolspelers voor het toneel zijn Dian Driessen als Lies, Teun Verheijen als de kleine Max, Ron Bosmans als Leo en Suzan Verheijen als Elly. Aan de voorstelling doen daarnaast nog tientallen dansers en figuranten mee. De regie en het script van Amissa is in handen van Roel Verheggen.  

Kerk in Meterik omgebouwd tot muziektheater met 180°-beleving 
De kerk van Meterik wordt voor Amissa omgebouwd tot een waar muziektheater met 180°-beleving. Houben Souren uit Roermond ontwierp speciaal voor Meterik een vernieuwend en heel bijzonder plan voor licht- en videoprojectie. De glas-in-lood ramen aan zowel de voorzijde als de zijflanken van de kerk vormen samen één groot projectiescherm, bestaande uit afzonderlijke losse delen in een boogvorm. Amissa creëert daarmee een echte 180°-beleving voor haar bezoekers. 

Jaren ’60 danszaal voor de ontvangst en afterparty 
Het publiek voor de zes voorstellingen wordt ontvangen in een oude boerenschuur bij de kerk die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een "echte jaren '60 danszaal". Hier is natuurlijk ook de afterparty. Dansen in de jaren '60 is één van de thema's uit de voorstelling.  

Kaartverkoop 
Kaarten voor Amissa kosten €25,- inclusief één consumptie. De verkoop van de bijna 2000 kaarten start begin september. Koop hier (of via de knop boven aan de pagina) uw kaarten voor de volgende voorstellingen: 

  • Donderdag 24 november, 20:00 uur

  • Vrijdag 25 november, 20:00 uur

  • Zaterdag 26 november, 16:30 uur

  • Zaterdag 26 november, 20:00 uur

  • Zondag 27 november, 16:30 uur 

  • Zondag 27 november, 20:00 uur 

Wilt u gebruik maken van een zitplaats voor mindervaliden of rolstoelers of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Ingrid van der Sterren via 06 1351 8065. 

Nieuws en actualiteiten 
Volg het nieuws en de actualiteiten rond Amissa via

Contact

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Sterren via 06 1351 8065.

Voorwaarden 
Amissa wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van Muziekvereniging Concordia Meterik.

 

De organisatie is in handen van een projectcommissie en tientallen vrijwilligers uit onder andere Meterik. 

Muziekvereniging Concordia Meterik 
KVK 40164356 


Wij verklaren de algemene voorwaarden van Ticketcrew van toepassing

Heeft u Corona? Dan wordt u geacht thuis te blijven. U ontvangt geen kosten voor uw ticket retour. Wel mag u uw kaart in dat geval overdragen aan een andere persoon. Mocht Amissa vanwege coronawetgeving niet doorgaan, dan ontvangt u het aankoopbedrag voor uw ticket retour met aftrek van de reserveringskosten.

bottom of page