top of page

Het orkest

De Drumband bestaat op dit moment uit een jeugdige groep van ca. 20 leden. De repetitie van de drumband vindt elke woensdag van 19.00 uur tot 20.30 uur plaats in MFC de Meulewiek te Meterik.

Vanaf medio 2015 staat de drumband onder leiding van Guido Pouwels uit Someren-Heide.

Na het vertrek van een groot aantal leden en de toetreding van een groot aantal jonge muzikanten in 2015 komt de drumband op dit moment uit in de 2e divisie, na jarenlang in de 1e divisie te hebben gespeeld.

Er wordt met veel enthousiasme gewerkt aan zowel de deelname aan concertwedstrijden als het Gemeentelijk Muziek Toernooi, het Peeltoernooi, bondsconcoursen of zelfs het opzetten van complete showprogramma’s. Een mooi voorbeeld hiervan is het in 2017 succesvol uitgevoerde Sticks & Stories.

De dirigent

Guido Pouwels (1989 te Someren-Heide) begon op 8-jarige leeftijd met het volgen van slagwerklessen bij Frank Rademakers. In de laatste jaren van zijn middelbare schooltijd studeerde hij bij Arnold Marinissen en Peter de Vries in de vooropleiding van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Na het behalen van zijn havodiploma studeerde hij klassiek slagwerk bij Vincent Cox, Johan Faber en Paul Jussen aan het Utrecht Conservatorium waar hij in 2011 zijn diploma behaalde.

Guido heeft in het verleden aan diverse concoursen meegedaan. Hij stond o.a in de finale van het Prinses Christina Concours in Den Bosch en werd 2e als solist op het WMC te Kerkrade. In zijn jeugdjaren werd hij meerdere keren Nederlands kampioen op marimba.

26240232_1774357702584018_84819906947692

Guido speelde in verschillende orkesten, o.a in het Gelders Orkest en het NJO. Op dit moment remplaçant hij regelmatig bij harmonie/fanfare orkesten.

 

Na het behalen van zijn studie is hij begonnen als docent/dirigent bij muziekverenigingen en sinds 2012 is Guido als slagwerkdocent werkzaam bij de muziekscholen ‘Kunstkwartier’ in Helmond en ‘CKE’ in Eindhoven.

Als dirigent is hij ook verbonden aan slagwerkgroep EMM Budel.

 

Naast zijn werkzaamheden als slagwerkdocent en dirigent volgt hij de opleiding ‘Docent muziek’ aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

bottom of page