top of page

Het orkest

Het percussie-ensemble bestaat op uit een jeugdige groep leden. De repetitie van de drumband vindt elke woensdag van 19.00 uur tot 20.30 uur plaats in MFC de Meulewiek te Meterik.

 

Vanaf begin 2023 staat de drumband onder leiding van Hans van de Moosdijk uit Heesch (Noord Brabant).

Het slagwerkensemble komt op dit moment uit in de 2e divisie. Er wordt met veel enthousiasme gewerkt aan zowel de deelname aan concertwedstrijden zoals het Gemeentelijk Muziek Toernooi maar ook aan het opzetten van complete showprogramma’s.

Enkele recente hoogtepunten van het slagwerkensemble zijn:

  • Zes uitverkochte voorstellingen van onze thema voorstelling Amissa in november 2022 met ruim 2.000 bezoekers in de kerk van Meterik.

  • Het avondvullend programma Mystic Drums 2.0 in mei 2022, uitgevoerd in ’t Gasthoes in Horst samen met het slagwerkensemble van de Peelklank uit Ysselsteyn.

  • Deelname aan het Bondsconcours in Etten-Leur in 2019 met een eerste prijs met 90 punten in de 3e divisie.

De dirigent

Hans van de Moosdijk (Vinkel, 1991), momenteel woonachtig in het Brabantse Heesch. Meteen na zijn VWO-opleiding startte hij aan de vooropleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Daarna volgde Hans de studie Bachelor Klassiek Slagwerk vanaf 2010. In juli 2014 is Hans voor deze richting afgestudeerd. Gedurende deze studie heeft Hans lessen gevolgd van o.a. Peter Prommel, Jan-Roel Hamersma, Martin Geessinck en Mark Voermans.

 

Hiernaast heeft Hans ook 2 jaar lessen gevolgd voor Latin Percussion bij Andre Groen. Naast het spelen heeft hij zich ook nog ontwikkeld als dirigent door 2 jaar directie-les te hebben gevolgd bij Harrie Janssen. 

In september 2016 is Hans afgestudeerd voor de Master Klassiek Slagwerk aan het conservatorium in Zwolle. Door deze studie te voltooien is Hans bekwaam als slagwerksolist en inzetbaar in elke vorm van ensembles en/of orkesten. Daarnaast is hij werkzaam als slagwerkdocent, dirigent en neemt hij slagwerkexamens af. Op die manier is hij naast zijn verrichtingen bij Concordia Meterik ook actief als uitvoerend musicus en dus als freelance slagwerker.

Afbeelding1.jpg

Gedurende zijn studie heeft Hans ervaring op gedaan bij symfonie orkesten, harmonie/fanfare orkesten, slagwerkensembles en verschillende vormen van kamermuziek ensembles. Zo maakte Hans meerdere malen deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en remplaceerde hij bij Het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest.

bottom of page