top of page

Jeugd

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Muziekvereniging Concordia investeert daarom veel in de opleiding van de jeugd. Er wordt gewerkt met gediplomeerde docenten die met veel plezier en toewijding de leerlingen opleiden.

De opleiding start met de cursus Algemene Muzikale Vorming. De AMV-cursus duurt 1 jaar en deelname wordt geadviseerd aan jonge leerlingen van de basisschool, groep 3,4 en 5. Tijdens deze opleiding leer je noten lezen en door te oefenen met noten lezen en spelen op een instrument tegelijkertijd, zal later het bespelen van een groter blaas- of slagwerkinstrument gemakkelijker zijn.

Daarna stappen de leerlingen over naar een blaas- of slaginstrument. Leerlingen starten als eerstejaars en volgen wekelijks op een vast tijdstip les in MFC de Meulewiek. Daarna kunnen leerlingen toewerken naar het behalen van een A, B, C of zelfs D-diploma. Voor het behalen van een diploma moet een theorie- en praktijkexamen worden afgelegd.

Tijdens de opleiding ga je ook na overleg met de muziekdocent spelen in het jeugdorkest Stufato. Het jeugdorkest staat onder leiding van Bregje Deckers, die op een enthousiaste manier iedere week zorgt voor een leuke repetitie met vlotte bekende muziek. Het plezier beleven aan samen muziek maken is het belangrijkste uitgangspunt van het jeugdorkest. Want, je leert makkelijker als je er plezier aan beleeft.

Zou je eens willen proberen hoe het is om les te volgen op een slag- of blaasinstrument? Gedurende het hele lesjaar is het mogelijk om enkele gratis proeflessen te volgen bij een van onze docenten.

Voor alle informatie betreffende de AMV-cursus, jeugdopleiding en proeflessen, klik hier voor de informatiefolder of neem contact op via onderstaand contactformulier of mailen naar jeugdmvconcordia@gmail.com.

Opgave muzieklessen

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page