top of page

“Een echte vriend ondersteunt je en moedigt je aan. Een echte vriend wil dat je slaagt”

Oorsprong vrienden van Concordia

November 1992.

Na een succesvolle concoursdeelname van Muziekvereniging Concordia, wordt door een paar enthousiaste supporters de 'Vrienden van Concordia' opgericht. Dit om de club te ontlasten bij bijvoorbeeld het organiseren en versieren van een zaal, wanneer er na het behalen van een mooie uitslag een receptie gehouden wordt. Ook het verzorgen van een collectief cadeau (meestal een nieuw instrument) behoorde tot het takenpakket van deze Vrienden. Het lidmaatschap kostte toentertijd 50,- gulden. Initiatiefnemers Jan van Rengs, Jac Hermans sr, Toon Rambags en Piet Tacken richtte een stichting op en nog voor het eind van dat jaar waren er 16 Vrienden.  

Het enthousiasme van de eerste lichting werkte aanstekelijk en op het hoogtepunt is Vrienden van Concordia uitgegroeid tot 120 leden. De vele acties en inkomsten werden gebruikt voor schenkingen van nieuwe blaasinstrumenten, slagwerkinstrumenten, maar ook de instrumentenwagen.

 

Anno nu

Begin 2023 wordt er gereageerd op de roep naar nieuwe kartrekkers voor de Vrienden van Concordia. Linda van Rengs, Joep Driessen, Thijs Bouten, Guus Jacobs en Chiel Smulders besluiten om deze taak gezamenlijk op zich te nemen waar o.a. deze pagina het resultaat van is. Het doel is onveranderd: het muzikale verenigingsleven in Meterik ondersteunen op verschillende manieren.

 

De bijdrages van Vrienden van Concordia zorgen er o.a. voor dat het muziekonderwijs voor iedereen laagdrempelig blijft. Het maken van muziek moet namelijk voor iedereen toegankelijk blijven. Mede dankzij de steun van de Vrienden spelen leerlingen op een eigen, ter beschikking gesteld, instrument en krijgen ze 1 op 1 les van professionele muziekdocenten. Bij het behalen van het B-diploma mag er doorgestroomd worden naar de fanfare en/of drumband die ook onder leiding van een professionele dirigent staat. In het huidige klimaat wordt cultuur uitgedaagd creatief om te gaan om de begroting sluitend te krijgen. Hierin willen wij als Vrienden de club ondersteunen.

 

Voor slechts €25 per jaar kun jij Vriend worden, maar je kunt ons natuurlijk ook op andere manieren helpen. Zo zijn wij ook ontzettend geholpen met extra hand- en spandiensten tijdens onze (jeugd-)concertuitvoeringen of werkacties. Dit kan door je in te schrijven voor onze help-actie. Wellicht heb je zelf ideeën om de club te steunen. Laat dit dan vooral weten. 

 

Gaan wij Vrienden worden? Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Door onderstaand contactformulier in te vullen kun jij aangeven op welke manier jij als Vriend van Concordia je steentje bij wilt dragen. Dit kan ook door een bericht te sturen naar vvcmeterik@gmail.com of door iemand van onze leden aan te spreken.

Namens de Vrienden van Concordia,

Hartstikke bedankt!

Vriend worden

Bedankt voor de inzending!

bottom of page